Bezalkoholowe Whisky Sour

Whisky Sour to klasyczny koktajl, który łączy smak whisky z kwasowością cytryny i słodyczą syropu cukrowego. W wersji bezalkoholowej drink zachowuje swój wyjątkowy balans, a dzięki dodatkom wprowadza nuty zimowe, idealne na chłodne dni.

Składniki:

  • 30 ml soku z cytryny
  • 15 ml syropu cukrowego
  • 15 ml Aquafaby (białko roślinne)
  • kostki lodu
  • skórka z cytryny lub pomarańczy do dekoracji
 

Sposób przygotowania:

 

Do shakera dodaj kolejno:

  1. W shakerze wymieszaj wszystkie składniki bez użycia lodu.
  2. Wstrząśnij energicznie, aby uzyskać pianę.
  3. Dodaj lód i wstrząśnij ponownie.
  4. Przecedź do przygotowanego szkła z lodem i udekoruj skórką z cytryny lub pomarańczy.